El nostre Projecte

Folgar és una verb català en desús que significa jugar i passar-ho bé. És aquesta l'essencia del projecte, el qual, entre d'altres coses, consisteix en preparar un casal a Gàmbia, posat com a base per crear un xoc cultural i poder nodrir-nos del seu aprenentatge així com ells del nostre. Amb tot, també destaquem l'efecte retorn del Projecte aquí.

Desenvolupament

Folga consisteix en l’organització d’un casal basat en l’educació en el lleure per als infants gambians amb col·laboració d’una entitat i dels ciutadans i ciutadanes de Santa Coloma de Farners provinents de Gàmbia. L’objectiu és poder explicar la nostra manera d’entendre l’educació en el lleure, però sobretot aprendre sobre com el viuen els infants gambians.

Fase 1:

La primera la durem a terme des de Santa Coloma de Farners i consistirà en conèixer i aprendre sobre la seva cultura local i involucrar la comunitat gambiana de Santa Coloma perquè es faci seu el projecte; aquest moment previ ens servirà per evitar imposar les nostres concepcions i estar oberts a una cultura diferent.

Fase 2:

La segona consisteix en l’execució del projecte: fer un casal de lleure de dues setmanes de duració basat en l’intercanvi entre el lleure i el joc gambians i catalans. Volem oferir als infants una experiència vital a través de la metodologia escolta, però adaptant-la en tot moment al seu context social i cultural per poder reflexionar i veure els límits i les potencialitats de la proposta que apliquem al cau. Durant aquesta etapa també es gravaran imatges i  entrevistes per elaborar un documental.

Fase 3:

La tercera etapa és la tornada a Santa Coloma, que volem que sigui una part tant important com la segona. Després del que haurem viscut i après ho voldrem explicar a tothom qui hagi col·laborat i ens agradarà fer arribar les nostres reflexions a tothom qui ho vulgui. Per fer-ho editarem un petit documental sobre el projecte i realitzarem diverses projeccions públiques.

DATA DEL VIATGE

15 - 30 de Juliol